fbpx

De ce este popular Java?

Aspectul care face din Java unul dintre cele mai atrăgătoare limbaje este acela că, în centrul său, Java este un limbaj de programare orientată pe obiecte (OOP). OOP oferă o structură modulară îngrijită, facilitând astfel rezolvarea problemelor complexe. Natura sa modulară îi ajută pe programatori să scrie cod reutilizabil și, de asemenea, îmbunătățește procesul de dezvoltare.

În programarea Java, clasele care definesc atributele și comportamentele datelor (definite prin câmpuri și metode) sunt utilizate pentru a crea obiecte. Mai mult, Java include caracteristici precum abstractizarea, încapsularea, moștenirea și polimorfismul, împreună cu cele mai bune practici și pachete încorporate, simplificând scrierea codului Java. Deoarece obiectele Java Java nu au nevoie de referințe externe, codul Java este excepțional de robust.

Acum, să ne uităm la unele dintre cele mai bune caracteristici ale Java care îl fac atât de popular!

                                                                                                 
         Java Developer este considerat cel mai bun job din America în 2021 conform glassdoor.com 

1. Java este ușor de utilizat
Java are o sintaxă asemănătoare englezei, ceea ce îl face limba perfectă pentru începătorii care pot învăța Java în două faze – începe cu  Java Core și apoi progresează la Java Advanced. Deci, Java are o curbă simplă de învățare. Și dacă dețineți cunoștințele de bază despre C și C++, nu va dura mult pentru a stăpâni Java.

2. Java pentru orice!
Pentru mult timp, Java a fost limbajul de programare de bază pentru dezvoltarea de aplicații web, aplicații Android și instrumente software precum Eclipse, IntelliJ IDEA, NetBeans IDE etc. Astăzi, cazurile de utilizare ale Java s-au extins la aplicații Data Science, aplicații Machine Learning și chiar IoT (Internet of Things). Dezvoltatorii și programatorii preferă Java pentru proiectarea tuturor acestor aplicații, deoarece Java are o suită de instrumente și pachete de concurență la nivel înalt care fac posibilă crearea de soluții extrem de scalabile. De asemenea, Java este compatibil cu mai multe platforme.

3. Java se laudă cu un API bogat
Deși Java conține aproximativ cincizeci de cuvinte cheie, interfața sa de programare a aplicațiilor (API) este atât extinsă, cât și bogată – este plină cu numeroase metode pe care le puteți utiliza direct în orice cod. API-ul Java cuprinde metode care pot satisface toate scopurile, inclusiv rețeaua, conectarea la baze de date, analizarea XML, gestionarea intrări-ieșiri etc. Mai mult, Java are o mulțime de biblioteci open-source, cum ar fi Google Guava, Apache Xerxes, Apache POI, Apache Commons, OpenCV, Gson, ETC.

4. O comunitate solidă sprijină Java
Unul dintre cele mai mari motive pentru popularitatea Java este sprijinul puternic și activ al comunității. Se laudă că este al doilea ca mărime în rândul comunității Stack Overflow. Așadar, fiți siguri că vă puteți baza pe comunitatea Java pentru a vă ajuta dacă vă blocați vreodată într-o rută de programare.

5. Java are o documentație excelentă
Java este un limbaj de programare open-source, ceea ce înseamnă că este absolut gratuit. O altă calitate excelentă a limbajului este că Java este bine documentat. Are un ghid detaliat care va clarifica problemele cu care vă puteți confrunta în timp ce scrieți cod în Java.

6. Java are o suită de instrumente de dezvoltare puternice
Unul dintre cele mai interesante aspecte ale Java este mediul de dezvoltare integrat (IDE). IDE-ul Java este o suită extinsă de diverse instrumente de automatizare, editori și depanatori. IntelliJ IDEA, Eclipse și NetBeans sunt cele mai populare trei IDE Java. În ceea ce privește instrumentele, Java are Maven și ANT pentru dezvoltarea aplicațiilor Java, Jenkins pentru integrare și livrare continuă și JConsole și Visual VM pentru monitorizarea utilizării Heap.

Citește și: Java vs Python

Concluzie
Acestea sunt unele dintre cele mai importante motive pentru care Java este popular printre dezvoltatori, profesioniști în știința datelor și giganții din industrie. Java Runtime Environment (JRE) este compatibil cu aproape toate dispozitivele și platformele, de la Macintosh, Linux/Unix, Windows, la alte sisteme mainframe și chiar dispozitive mobile. Nu e de mirare de ce Java este o forță omniprezentă în industrie chiar acum!

Dacă ești interesat să afli mai multe despre dezvoltarea de software full-stack, consultă cursurile noastre de Java online, care sunt concepute să îți ofere o experiență interactivă bazată pe practică, proiecte practice și asistență pentru a înțelege sintaxa și logica acestui limbaj fără să fie nevoie să înveți nimic pe de rost.

Leave a Reply

 
Înscrie-te la Newsletter!

Completează email-ul pentru a fi notificat când va începe următorul curs la sală