fbpx

Java vs Python în 2021: diferența dintre Java și Python

Un limbaj de programare este un grup de comenzi, instrucțiuni și coduri pentru a proiecta un program software. Limbajele de programare folosite de dezvoltatori sunt parte integrantă a dezvoltării software și de aceea nu pot fi ignorate.

Alegerea dintre diversele limbaje de programare este adesea o sarcină dificilă pentru dezvoltatori, cu atât mai puțin alegerea dintre cei doi lideri din industrie. Te confrunți și tu cu una dintre aceste dileme? Acest articol este ghișeul unic al dezvoltatorului pentru o listă de caracteristici pe care ar trebui să le ia în considerare atunci când decide între Java și Python.

Java și Python au fost ambele în război pentru primul loc. Python s-a îmbunătățit constant, în timp ce Java este folosit în organizații semnificative. Ambele limbaje își fac treaba bine, dar anumite caracteristici microscopice le diferențiază. În acest tutorial Java vs Python, vei vedea diferențele dintre java și python.

Java vs Python
Care sunt diferențele de bază dintre Python și Java:

Java
Java este un limbaj de programare de nivel înalt care este similar cu C++, dar este strict un limbaj orientat spre program. A fost realizat cu intenția de a scrie o singură dată, rulat oriunde, fără dependențe sau erori posibile.

Python
Python este un limbaj de programare dinamic, de uz general. Este o opțiune de dorit pentru dezvoltarea rapidă a aplicațiilor, datorită structurilor sale de date încorporate, combinate cu tastarea și legarea dinamică. Python reduce costurile de întreținere a programului.

Unul dintre beneficiile Python se învârte în jurul modului în care interpretul și biblioteca de resurse sunt disponibile gratuit pe internet. Prin urmare, Python devine o opțiune excelentă pentru oricine nu dorește să investească prea mult în costurile de dezvoltare. Și, Python are aplicații fascinante din lumea reală.

Parametri pentru comparație
Având în vedere că ambele limbaje de programare sunt lideri de piață, câteva comparații tehnice vor arunca o lumină mai bună asupra modului în care sunt diferite unul de celălalt. Mai jos sunt parametrii care trebuie luați în considerare pentru o diferență între Java și Python.

Popularitate
Diferența dintre Java și Python în ceea ce privește popularitatea:

Ambele limbaje au luptat întotdeauna pentru popularitate. După sosirea JavaScript, totuși, au fost într-o luptă strânsă pentru cel mai bun loc.

În sondajul Stackoveer din 2018 asupra dezvoltatorilor, Python a fost încoronat drept limbajul de programare cu cea mai rapidă creștere, după ce a depășit C++. Java s-a reflectat ca o alegere populară de mulți dezvoltatori, chiar dacă decalajul dintre ambele limbaje s-a redus semnificativ.

Sintaxă
Diferența dintre Java și Python în ceea ce privește sintaxa:

Python este un limbaj extrem de dinamic. În timp ce tastează, dezvoltatorul nu trebuie să introducă variabilele. Acestea sunt introduse în timpul rulării. Acest lucru face din Python un limbaj ușor, aproape similar cu engleza.

Un alt element al ușurinței limbajului este că nu respectă regulile de indentare sau acoladele. Rezultatul este un limbaj care este ușor de început și ușor de citit.

Java este diametral opus în acest sens. Are reguli de sintaxă foarte stricte, unde trebuie să introduceți toate variabilele și, dacă există o eroare sau o anomalie în cod, programul nu va rula.

De exemplu, în Java, pentru a defini un bloc sau o metodă cu mai multe linii, trebuie să punem liniile în acolade. În timp ce, Python permite indentarea și pentru scrierea blocurilor cu mai multe linii.

Performanţă
Diferența dintre Java și Python în ceea ce privește performanța:

Atât Java, cât și Python sunt rulate prin compilarea bytecode-ului și rularea lor pe mașini virtuale. Acest lucru face ca ambele limbi să fie cross-platform, fără diferențe de sistem de operare. S-ar putea părea că ambele au performanțe similare, dar există o diferență fundamentală între cele două.

Java se caracterizează prin sintaxa de tastare statică. Cu acest tip de sintaxă, compilarea este mult mai ușoară și mai rapidă decât sintaxa dinamică. Este mai puțin predispus la erori și țintește platformele pe care le vizează mai bine.

Java vine, de asemenea, cu un compilator Just-In-Time (JIT). Acest dispozitiv compilează bytecode în mașina nativă, datorită căreia codul compilat poate fi apelat direct. Această funcție se adaugă în primul rând la viteza și eficiența limbii. Cu toate acestea, codurile Java sunt, de asemenea, destul de lungi și pot deveni greu de înțeles.

Pentru Python, codul este procesat în timpul compilării și acesta este momentul în care variabilele sunt luate în considerare. Codul introdus în sintaxa de tip dinamic nu este la fel de agil sau de verbos pentru a se conforma oricărei platforme.

Deoarece Python este testat de obicei în timpul rulării, orice problemă cu programul poate menține întreaga aplicație în așteptare. Toate aceste variabile împreună au dus la reducerea eficienței și vitezei limbajului.

Uneori, diferențele dintre Java și Python se pot dovedi a fi foarte semnificative. Un test simplu de arbore binar, de exemplu, poate rula de zece ori mai repede în Java decât în ​​Python.

Machine Learning
Utilizarea Java vs Python în Machine Learning:

Python este foarte ușor din punct de vedere sintactic și, prin urmare, oameni din medii diferite l-au considerat o alegere confortabilă. Cu Python, au putut să experimenteze cu ușurință învățarea automată și să o folosească în domeniile lor respective. Acesta este modul în care Python a inițiat adaptarea învățării automate de către multe organizații. Datorită istoriei sale în dezvoltarea învățării automate specifice organizației, are o bibliotecă vastă și resurse care sunt accesate și dezvoltate în continuare. Citiți mai multe despre bibliotecile Python pentru învățarea automată.

Java este, de asemenea, considerat ca o opțiune de mulți. Cu caracteristici precum depanare și utilizare ușoară, este utilizat pentru operațiuni pe scară largă și programe la nivel de întreprindere. Weka, Mallet, Deeplearning4j și MOA sunt bibliotecile pe care un dezvoltator le poate folosi pentru Java.

Motoare de dezvoltare a jocurilor
Aplicarea Java vs Python în motoarele de dezvoltare a jocurilor:

C++/C# este, fără îndoială, liderul în dezvoltarea jocurilor pentru PC și atât Java, cât și Python nu pot concura împotriva acestuia. C# a oferit întotdeauna o experiență de utilizare perfectă jucătorilor cu cele mai bune performanțe. Acum, Java sau Python în special nu sunt lente, dar nu pot oferi experiența pe care C# a oferit-o până acum.

Cu toate acestea, ar fi greșit să excludem complet Python pentru dezvoltarea jocului. Este o alegere populară a dezvoltatorilor pentru o varietate de programe și a devenit un limbaj de scripting popular și pentru unii dezvoltatori de jocuri. Citiți mai multe despre PyGame: Dezvoltare jocuri cu Python.

Dezvoltarea limbajului și utilizatorii
Ambele limbaje de programare se bucură de o bază de utilizatori activă pe tot globul. Python are o bază de utilizatori activă care organizează întâlniri de grup numite PyLadies, unde femeile se întâlnesc și scriu cod. Acest limbaj are o comunitate puternică de peste 1600 de grupuri de utilizatori, în mai mult de 37 de țări și 191 de orașe. Să discutăm despre diferența dintre Java și Python pe baza dezvoltării limbajului și a utilizatorilor.

Python este cel mai potrivit pentru următoarele tipuri de programe:

Jocuri
Prelucrare imagini și proiectare grafică
Dezvoltarea limbajului
Aplicații de învățare automată
Sisteme de operare
Prototipare


Java este cel mai bine recomandat pentru aceste programe:

Produse Middleware
Aplicații mobile
Soluții pentru întreprinderi și sisteme încorporate
Aplicații desktop GUI

Concluzie
Performanța Python vs Java: luând în considerare ambele limbi în raport cu diferiți parametri, nu este clar care limbaj îl depășește pe cealălalt.

Java poate fi o opțiune mai populară, dar Python este utilizat pe scară largă. Oameni din afara industriei de dezvoltare au folosit, de asemenea, Python pentru diverse scopuri organizaționale. În mod similar, Java este comparativ mai rapid, dar Python este mai bun pentru programele lungi.

În cele din urmă, depinde de tipul de program pe care un dezvoltator dorește să îl creeze. Cu toate acestea, dacă abia sunteți la început în programare, Python ar putea fi o alegere mai bună. Pe de altă parte, Java va fi opțiunea preferată pentru programele la nivel de întreprindere.

Leave a Reply

 
Înscrie-te la Newsletter!

Completează email-ul pentru a fi notificat când va începe următorul curs la sală